Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση στη συναυλία του συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί» από τη Συνέλευση Χανίων της Πρωτοβουλίας

Χανιά! Παρέμβαση από τη Συνέλευση Χανίων ενάντια στις εξορύξεις, στη συναυλία του συγκροτήματος Κοινοί Θνητοί!

Η παρέμβαση είχε πολύ μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία!

Δυναμικό ξεκίνημα για τη Συνέλευση μας στα Χανιά! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Το κείμενο που διαβάστηκε από το μικρόφωνο:

«Καλησπέρα σε όλες και όλους! Είμαστε από τη Συνέλευση Χανίων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Ευχαριστούμε πολύ τους Κοινούς Θνητούς που μας έδωσαν τη δυνατότητα να πούμε δυο λόγια για το προσχεδιασμένο έγκλημα των εξορύξεων που σχεδιάζονται να γίνουν στα νότια του νομού Χανίων.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες ετοιμάζονται να έρθουν με τα τρυπάνια τους και να μετατρέψουν τις θάλασσες μας σε βιομηχανικές ζώνες για τα κέρδη τους. Θα τρυπήσουν σε βάθος 4.500 μέτρων δίπλα στη Γαύδο. 

Παρά το αφήγημα του ελληνικού κράτους, με τις εξορύξεις δεν θα έχουμε ούτε δικά μας φθηνά καύσιμα, ούτε θα κολυμπάμε στο χρήμα. Δεν θα έχουμε χρυσοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ούτε θα γίνουμε Άμπου Ντάμπι της Μεσογείου ή Ηνωμένα Κρητικά Εμιράτα. Στις συμβάσεις παραχώρησης αναγράφεται ξεκάθαρα ότι τόσο τα προϊόντα της εξόρυξης όσο και τα όποια πιθανά κέρδη θα ανήκουν αποκλειστικά στις πολυεθνικές του πετρελαίου. Δωράκια θα πάρουν μόνο οι πολιτικοί τους υπηρέτες που τους έστρωσαν το δρόμο για να λεηλατήσουν το νησί μας. Για μας θα μείνουν μόνο νεκρές θάλασσες και μαύρες παραλίες.

Εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνει, καταστροφή για το Περιβάλλον, την Υγεία και την τοπική οικονομία. Αυτό μας αποδεικνύει το, βεβαρυμμένο από οικολογικά εγκλήματα και περιβαλλοντικές καταστροφές, βιογραφικό των πολυεθνικών του πετρελαίου. 

Επιπλέον, το πιο πιθανό είναι να μας εμπλέξουν σε πολεμικές συρράξεις, απειλώντας ακόμα περισσότερο την Ειρήνη στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου. Οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί αποτελούν βάση για τις πολεμικές συγκρούσεις. Το βλέπουμε στη γενοκτονία που διαπράττεται στην Παλαιστίνη, το βλέπουμε και στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Απέναντι σε όλα αυτά τα εφιαλτικά σενάρια, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν στα Χανιά ανοιχτές συνελεύσεις ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων με σκοπό να οργανωθούν μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις για το ζήτημα. Θα βγάλουμε σχετικά καλέσματα και ανακοινώσεις.

Σας καλούμε στο αγώνα υπεράσπισης του τόπου μας από τα σχέδια λεηλασίας που ετοιμάζουν οι πετρελαϊκές σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κρήτη το τελευταίο θύμα της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Οι μαύρες επενδύσεις τους δεν χωράνε στους μικρούς μας παραδείσους.

Για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δεν ξέρουμε... αντίσταση όμως, θα βρούνε σίγουρα!

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!»

Συνέλευση Χανίων ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων 

#ΗΚρήτηΛέειΟΧΙστιςΕξορύξεις!